Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κροκεών και του Γυμνασίου Κροκεών είχαν την ευκαιρία «να ταξιδέψουν» διαδικτυακά στο Ειδικό Γυμνάσιο και Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής Αθηνών και να γνωρίσουν τους εκεί μαθητές. Οι μαθητές του Λυκείου παρουσίασαν την ιστορία του τόπου τους, την ιστορία του σχολείου και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές από το ειδικό σχολείο να γνωρίσουν τον τόπο μας. Ο μαθητής Παναγιώτη Χρόνης της Α΄ Λυκείου παρουσίασε τον βίο και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου, ο Κωσταντίνος Βαδάσης, μαθητής της Α΄ Λυκείου, παρουσίασε την ιστορία των Κροκεών και η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Στεργιανή Καλομενίδη παρουσίασε την ιστορία του σχολείου (αρχείο Χρηστάκου Δημήτρη συνταξιούχος συνάδελφος).Την επιμέλεια των παρουσιάσεων την ανέλαβε η κ. Γαρυφάλλου Σταυρούλα και η κ. Κοπίτα Μαρία

Οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου και Ειδικού Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων μας παρουσίασαν την ιστορία του δικού τους σχολείου, απήγγειλαν ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου στη νοηματική γλώσσα και μας μετέφεραν τους προβληματισμούς τους και τον τρόπο διαβίωσης τους.

Ευχαριστούμε τη φιλόλογο του Λυκείου Γεωργία Λερίκου που μας έφερε σε επαφή με τον κ. Χρυσόστομο Παπασπύρου, Διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου και Ειδικού Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να συμπράξουν και να αλληλοεπιδράσουν. Σημαντική ήταν και η συμβολή των εκπαιδευτικών Ηλιοπούλου Σοφίας, Πιτσιλή–Χατζή Διονυσίας και Τριανταφυλλάκου Αντρέα και λοιπών συναδέλφων για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το προσεχές μέλλον.



Γνωρίζοντας την νοηματική γλώσσα